szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár egy körtét igazán nem lehet összetéveszteni egy almával, az Apple mégis a körtét szimbolizáló logó miatt támad egy védjegyet.

Gáncsolja az Apple a Prepear nevű alkalmazás fejlesztőinek védjegy-bejegyzését a körte alakú logó miatt – írja az iPhone in Canada. Az említett alkalmazás, amely mögött a Super Healthy Kids által alapított Prepear áll, segít a receptek felfedezésében, ételek megtervezésében, bevásárlási listák tervezésében és az élelmiszer-rendelések megszervezésében.

Nem is ezzel van baja az Apple-nek, hanem – állítják a fejlesztők – azzal, hogy a körtét szimbolizáló logójuk túlságosan hasonlít az Apple almás logójára, és ez árt a nagy márkának. Az Apple azt követeli, hogy változtassák meg a körte alakú logót.

A fejlesztők petíciót is indított a Change.org-on annak érdekében, hogy eltántorítsa szándékától az Apple-t, és a közösség hangja segítsen megakadályozni a nagyvállalatokat abban, hogy visszaéljenek hatalmi pozíciójukkal olyan kis cégek esetében, akiket amúgy is sújt a világjárvány hatása. Náluk például mindössze öten dolgoznak, és egy ilyen per jogi költségei azzal járnának, hogy el kellene valakit bocsátaniuk.

A Prepear szerint erkölcsi kötelességük, hogy állást foglaljanak az Apple kisvállalkozásokkal szembeni agresszív jogi lépéseit illetően, és küzdeniük kell a logó megőrzésért. Nemcsak a logó megtartása érdekében szállnak szembe az Apple-lel, hanem azért is, hogy üzenetet küldjenek a nagy tech-cégeknek, hogy a kisvállalkozások zaklatása következményekkel jár.

Egyébként az Apple már számos, „gyümölcsös” logót használó céggel szemben fellépett, és sokan inkább beadták a derekukat, és lemondtak a logójukról. A petíció mellett csak úgy pörög a számláló: cikkünk írásának idején már közel 40 ezren aláírták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vidéki turizmus rekordokat döntött, a fővárosinak erre az évre leáldozott

A vidéki turizmus rekordokat döntött, a fővárosinak erre az évre leáldozott

Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák és Kleinheisler se játszik októberben

Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák és Kleinheisler se játszik októberben

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!

Kiss Ádám: Építsünk gyárakat a Balatonra!