szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, a Microsoft sem volt elégedett azzal, hogy folyamatosan lepontozták eszközeit a nehéz javítás miatt, így most azon dolgozik, hogy könnyű legyen cserélni az ilyen készülékek kijelzőjét.

Rossz hír, ha megsérül egy eszköz érintőképernyője, ugyanis ilyenkor általában nem egyszerű a kijelzőcsere, s tulajdonképpen az egész készüléket javítani kell. Igaz ez a Surface laptopokra és tabletekre is, azonban hamarosan változás lehet. A német Windows United oldal fedezett fel egy Microsoft-szabadalmat ez ügyben. Az „Egyszerűen cserélhető érintőképernyő modul” nevű szabadalmat február 10-én nyújtották be, és a napokban tették közzé.

A leírásban a Microsoft is elismeri, hogy az érintőképernyő modul (TDM) meghibásodása esetén a hozzá tartozó számítástechnikai eszközt vagy eldobják, vagy felújítás céljából visszaküldik az eredeti berendezésgyártóhoz. A TDM-ek helyszíni cseréje általában nem lehetséges, mivel nincs biztonságos folyamat az érintővezérlő újrakalibrálására, hogy azután a működőképes legyen az eszköz a helyettesítő TDM-mel. A szabadalomban ismertetett módszerek viszont lehetővé teszik az érintőképernyő biztonságos újrakalibrálását a számítástechnikai eszközön belül.

©

Ehhez a Microsoft az egyedi azonosítót adna a TDM-hez, és a laptop/tablet tudná, hogy a kijelzőt kicserélték, és elindítana egy meghatározott sorrendű kalibrációt. Így lehetővé válna, hogy a technikusok akár az irodában kicseréljék az elromlott kijelzőt, nem kellene az egész eszközt elküldeni a Microsofthoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pilótákat és légiutas-kísérőket képez a honvédségnek a Wizz Air

Pilótákat és légiutas-kísérőket képez a honvédségnek a Wizz Air

Nem mindennapi csoportkép készült a székesfehérvári tűzoltókról

Nem mindennapi csoportkép készült a székesfehérvári tűzoltókról

Kitakarította a garázst a karantén alatt, történelmi kínai porcelánra bukkant egy férfi

Kitakarította a garázst a karantén alatt, történelmi kínai porcelánra bukkant egy férfi