szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PlayStation fejlesztéséért felelős vezető arról beszélt, hogy a PlayStation 4-esnél korábbi konzolokra készült játékokat nem fogja tudni futtatni a PS5.

A Sony bejelentése szerint a PlayStation 4-re elérhető játékok 99 százaléka a PS5-ön is el fog futni. De mi a helyzet a korábbiakkal?

A választ Jim Ryan, a Sony PlayStation fejlesztéséért felelős részlegének vezérétől idézi a GameSpot. Ezek szerint a PlayStation 3-ra, a PlayStation 2-re, valamint a legelső PlayStationre készült játékokat nem lehet majd elindítani az új konzolon. Összehasonlításként, a konkurens Microsoft eszköze, az Xbox Series X és a Series S nemcsak az Xbox One, hanem az Xbox 360 játékait is simán futtatja majd.

Ryan azzal magyarázza a dolgot, hogy a PS4-nek nagyjából 100 millió felhasználója van, ezért az azokon futó játékokat optimalizálták az új hardverre, az ennél régebbi játékokkal túl sokat kellene foglalkozni Mark Cerny, a PlayStation rendszereinek korábbi főmérnöke szerint a PS5 és a PS4 ugyanarra az architektúrára épül, ezért a PS4 játékai is el tudnak futni a PS5-ön.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Orbán titkos szolgái: intrikák és botrányok

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került