szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A torrentezők körében szervez gyűjtést a világ legismertebb torrentoldala, a Pirate Bay mögött álló csapat a filmet, ami a torrentezésről, a sötét webről, illetve az ezek mögött meghúzódó emberekről szólna.

A Pirate Bayt üzemeltető csapat nem hosszabbította meg a piratebay.org domain regisztrációját, ami aztán egy domainárverésen 50 ezer dolláros, vagyis nagyjából 15 millió forintos áron talált új gazdájára. A dologban leginkább a miért az érdekes – de kezdjük talán még előrébbről a dolgot.

A torrentoldal a thepiratebay.org webcímen érhető el, ám üzemeltetői több hasonló domaint is fenntartanak arra az esetre, ha erről valamiért el kellene költöztetni az oldalt. Ezek közé tartozik a thepiratebay.com és a már említett piratebay.org is. Az 50 ezer dollárért megvett címet most arra használják, hogy 2 millió dollárt kalapozzanak össze arra, hogy leforgathassák a The Torrent Man című filmet.

©

A PirateBay Pictures az I’m Feeling Lucky Studios segítségével, teljes egészében a közösségi finanszírozásból állná a forgatás költségeit. A film a sötét webről, a torrentezőkről, a kriptovalutákról, és az ezek mögött álló emberekről szólna – írja a TorrentFreak.

Az ötletgazdák azt remélik, hogy az összegből kijön a forgatókönyv megírásától kezdve a stáb gázsijáig minden.

Érdekességként tesszük hozzá, hogy ennél jóval kevesebből is készült már sikeres mozi. Kevin Smith független filmesként a kultikussá váló első filmjét, a Shop Stopot mindösszesen 27 ezer dollárból forgatta le (ez mai értéken számolva is csak 47 ezer dollárt).

Az összeg nagy részét a filmben hallható zenék jogdíjaira költötték el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Radar360: Orbán a valóságban és filmen is Németország fókuszában

Nyolc éves kora óta gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

Nyolc éves kora óta gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát

Újabb kísérlettel ellenőrizhetik az AstraZeneca oltásának hatásosságát