szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Google a világ 220 országában, így Magyarországon is elérhetővé teszi azt az új funkciót, ami megmutatja, hétnapos átlagban milyen arányban emelkedett egy országban a koronavírus-fertőzöttek száma.

A Google az év eleje óta több olyan frissítést is készített már a szolgáltatásaihoz, amivel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre igyekeztek reagálni. Változtattak például a Térképhez tartozó navigáció algoritmusán, hogy pontos(abb)an mutassa, mikor milyen erős forgalomra számíthatunk, de feltüntették azt is, hogy az egyes helyek vállalnak-e házhoz szállítást, vagy lehet-e tőlük elvitelre kérni az ételt.

Most egy újabb, igen hasznos újdonság érkezik a Google Térkép mobilos változatába, amit még ezen a héten elérhetővé tesznek a világ 220 országában, így a magyar felhasználók számára is.

A Google ezentúl minden egyes ország esetében feltünteti, hogy ott emelkedett-e a koronavírus-fertőzöttek száma, és ha igen, milyen arányban. Ez főleg azoknak lehet hasznos, akiknek muszáj utazniuk – például a kamionosoknak, vagy azoknak, akik két ország között ingáznak a munkájuk miatt.

©

A funkciót megjelenítő algoritmus hétnapos átlagban veszi majd a Covid-eseteket, és azt nézi meg, 100 ezer emberre levetítve növekedett, vagy esetleg csökkent-e az esetszám. A szoftver az amerikai Johns Hopkins Egyetem és az Egészségügyi Világszervezet adatait használja.

Az újdonság az androidos eszközökre, valamint az iPhone-okra és iPadekre elérhető Google Térképbe is bekerül még a héten, így érdemes időnként ellenőrizni, megjött-e már a frissítés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A HBO lehozta a Sipos Pál-sztori szerzőjével készült interjút, ami teljesen kimaradt az Epipo-filmből

A HBO lehozta a Sipos Pál-sztori szerzőjével készült interjút, ami teljesen kimaradt az Epipo-filmből

Nyolcpontos kompromisszumot ajánlott fel a Magyar Orvosi Kamara a kormánynak

Nyolcpontos kompromisszumot ajánlott fel a Magyar Orvosi Kamara a kormánynak

Egy játszótéren is látták a miskolci medvét

Egy játszótéren is látták a miskolci medvét