szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vitathatatlan, hogy a Huaweinek nagy kihívásokkal kell szembenéznie ezekben a hónapokban, azonban az innovációs kedv nem hagyta el a vállalatot.

A szabadalmak feltárásában jeleskedő holland LetsGoDigital oldal mutatta be azt a formatervezési szabadalmat, ami egy összehajtható okostelefonra vonatkozik. Ezt még 2019 augusztusában nyújtották be a CNIPA-hoz (Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdoni Hivatal), és a napokban került nyilvánosságra a 32 termékvázlat és összefoglaló leírás.

Úgy tűnik, a Huawei szakított az immár védjegyének számító kifelé hajtható kijelzőjével (Mate X), és a Galaxy Z Fold2-höz hasonló, befelé hajtható kialakítást alkalmaz. Így természetesen jobban védett a képernyő, viszont szükség van egy kívül lévő megjelenítőre is, amelyen – legalábbis ebben a szabadalomban – kettős lyukasztású szelfikamera található (akárcsak a P40 Pro Plusnál). Belül viszont nem lenne szelfikamera.

A készülék (Mate X2?) hátulján lévő kamerarendszer is hasonlít a P40 Pro Pluséra, bár mintha az objekítv konfigurációja kissé eltérne. Mindenesetre ötlencsés kamerarendszerről lenne szó, melyben négy lencse azonos méretű, és az ötödik, téglalap alakú térne el tőlük. Ez egy telekamera lehet.

©

Az új telefon kialakítása is érdekes: a készülék alul lényegesen vékonyabb, mint felül, ezért a kamerarendszer kevésbé áll ki a házból. Ez a kialakítás egyébként a jobb kézben tartáshoz is hozzájárul, amikor tabletként használják az eszközt. Az összecsukható telefon pántját szépen elrejtették, így megnyitáskor egy óriási, teljes kijelzős rugalmas képernyő tárul fel, vágások és lyukak nélkül.

Jelenleg a Huawei nem boldogul saját Kirin processzoraival, azonban már felcsillant a remény, hogy Qualcomm lapkákat tehet a telefonba, ami komoly vonzerőt jelenthetne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zárlatot rendeltek el egy bajor járásban a koronavírus ellenőrizhetetlen terjedése miatt

Zárlatot rendeltek el egy bajor járásban a koronavírus ellenőrizhetetlen terjedése miatt

A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat

A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat

Teherautóba rohant egy autós Békés megyében, a helyszínen meghalt

Teherautóba rohant egy autós Békés megyében, a helyszínen meghalt