szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung kiadott egy szoftverfrissítést elsőgenerációs összehajtható telefonjára. Az update olyan funkciókat hoz magával, amelyeket a Galaxy Z Fold2 készüléken ismerhetett meg a világ.

Aki anno megvásárolta a Samsung első összehajtható telefonját, a Galaxy Foldot, lehet, hogy most bánja a türelmetlenségét, hiszen a Galaxy Z Fold2-t, azaz az utódot már jóval több funkcióval ruházták fel. Most viszont érkezik egy olyan szoftverfrissítés az első modellhez, amely egy kicsit felturbózza, némiképp második Foldot varázsol belőle.

Az update – tette közzé a Samsung – a Galaxy Z Fold2 számos funkcióját elhozza az elsőgenerációs összecsukható okostelefonra.  Az App Pair például lehetővé teszi, hogy akár három alkalmazást is meg lehessen nyitni egy osztott képernyős elrendezésben az Edge panelen keresztül. A Samsung a Multi-Active Window funkciót is frissítette, így lehetőség van a vízszintes elrendezésre.

©

A frissítés után a Galaxy Fold vezeték nélküli csatlakoztatható a Samsung DeX segítségével a Samsung okostévéhez, és az összehajtható telefont érintőpadként lehet használni a második képernyő vezérlésére. Az Auto Framing is megérkezik a új frissítéssel a Galaxy Foldba – ez a funkció automatikusan nagyít vagy kicsinyít attól függően, hogy hány ember van a kamera előtt, hogy mindent rögzíteni tudjon. Akár a mozgást is képes követni, hogy a téma mindig középen maradjon. A Dual Preview egy adott kép vagy videó előnézetét mutatja az okostelefon kisebb és fő képernyőjén egyaránt. A Capture View-val az öt legfrissebb fotó vagy videó nézhető meg a főképernyő bal oldalán, miközben a jobb felén a következő kép előnézete látható.

©

A frissítéssel lehetőség nyílik arra, hogy a Galaxy Fold hátsó fényképezőgépével nagy felbontásban lehessen szelfizni. A Rear Cam Selfie alkalmazás nemcsak a nagyfelbontású hátsó kamera használatát teszi lehetővé, hanem fejlett funkciók széles körét is a felhasználó rendelkezésére bocsátja. Az új firmware tartalmaz néhány wifis fejlesztést is, amelyek lehetővé teszik a wifi-jelszavak közvetlen megosztását és a közeli wifi-kapcsolatok sebességének (nagyon gyors, gyors, normál, lassú) ellenőrzését, hogy könnyebben meg lehessen találni a megfelelőt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közúti veszélyeztetésért felelhet az M1-es közepén büntetésből „leparkóló” autós

Közúti veszélyeztetésért felelhet az M1-es közepén büntetésből „leparkóló” autós

Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak

Koronavírus: 1820 új fertőzöttet találtak, 38-an meghaltak

A diákok szerint vírus támadta meg az SZFE honlapját

A diákok szerint vírus támadta meg az SZFE honlapját