szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai Forbes legfrissebb, 58 országot érintő felmérése szerint a Samsung került a világ legjobb munkaadóit felsorakoztató lista élére. Az élmezőnyben finoman szólva is felülreprezentált a technológiai és telekommunikációs szektor.

2020 másmilyen év, mint az eddigiek, így nem meglepő, hogy a Forbes vizsgálatába, amely egyébként a legjobb munkaadókat állította sorba, az a kérdés is bekerült, hogy miként kezeli a pandémia kihívásait egy cég a munkavállalók szerint. Emellett persze rákérdeztek a nemek közötti megkülönböztetésre, a tehetséggondozásra, a vállalat imázsára, a gazdasági lábnyomára, és társadalmi felelősségvállalására.

A Forbes a Statista piackutató céggel együttműködve vizsgálódott júniusban és júliusban. 58 ország több mint 160 ezer anonim, teljes és részmunkaidős munkavállalóját vonták be, hogy immár negyedik alkalommal készítsék el éves listájukat. Bár messze nem az egyetlen ilyen típusú lista, ezt a rangsorolást nagyon komolyan veszik, és nem csupán a Forbes márka miatt, hanem annak a ténynek is köszönhetően, hogy a módszertan több tízezer dolgozót kérdez meg a világ minden tájáról.

A végleges lista 750 multinacionális és nagyvállalatot sorol fel, ezek között lett első a Samsung Electronics. A lista élén jellemző a technológiai és webfókuszú vállalatok túlsúlya: a top ötben van még az Amazon, az IBM, a Microsoft és az LG. Meglepő, hogy az Apple-nek csak a 6., a Google-nek (Alphabet) pedig csak a 8. helyet sikerült megszereznie. A legjobb tíz között van még az Adobe, a Siemens és a Bosch is.

©

A legjobbak között a szektorból ott van még a Dell, a Huawei, a Philips, a HP és a Cisco is.

Nem meglepő egyébként, hogy az informatikai, szoftveres és telekommunikációs cégek alkalmazottai – akik egyrészt növekedését tapasztaltak az üzleti életben, másrészt képesek voltak könnyebben távmunkára váltani – hajlamosabbak voltak pozitívabban értékelni cégeik koronavírus-válaszait, mint az utazási, a szabadidős vagy a közlekedési vállalatok dolgozói.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az idősszervezet nem idősávot kér a kormánytól, hanem két másik dolgot

Az idősszervezet nem idősávot kér a kormánytól, hanem két másik dolgot

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere

Egyre valószínűbb, hogy a félig magyar Anthony Blinken lesz az USA új külügyminisztere