szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook Társkereső fokozatosan jelenik meg a felhasználóknál, így a magyaroknál is.

Az amerikai területek után Európában is bekapcsolta társkereső funkcióját a Facebook; az angolul Dating, magyarul Társkereső nevű újdonságot a fő alkalmazáson belül, egy külön erre a célra létrehozott felületen lehet megtalálni. A felhasználóknak ott új profilt kell készíteniük, ami a hagyományos Facebook-fióktól teljesen függetlenül működik. A felhasználóknak nem kell megadniuk, mivel foglalkoznak, és a teljes nevüket sem kell kiírniuk. Erre a másodlagos fiókra képek is feltölthetők, illetve arra is adott lehetőség, hogy sztorik/történetek útján készítsen valaki bemutatkozó oldalt.

A meztelenséget ábrázoló képeket azonnal törli a rendszer, ígérik.

©

A regisztrációnak része a Facebook saját kérdőívének kitöltése is, amely a hasonló érdeklődésű emberek feltérképezése miatt fontos. A Facebook szerint a Társkereső nem esik a konkurens Tinder hibájába, azaz nem fog összehozni olyan embereket, akik esetleg már ismerik egymást. Ez utóbbit algoritmus szintjén akár tiltani is lehet, de aki mégis az ismerősi köréből szemelt ki valakit, a Titkos kedvenc (Secret Crush) nevű opcióval jelezheti az érzéseit. Utóbbi ugyanakkor csak akkor fog célt érni, ha a kiszemelt is aktiválta azt.

©

A Facebook Társkereső abban is különbözik a Tindertől, hogy az itteni felhasználók azonnal írhatnak egymásnak. Ám, ha valaki nem kíváncsi a másikra, bármikor letilthatja. Ezzel minden kommunikáció megszűnik az érintettek között. A randizni vágyók ezen kívül videós chatet is indíthatnak, amit a másiknak jóvá kell hagynia.

A szolgáltatás fokozatosan jelenik meg a felhasználóknál, így a magyaroknál is, androidos készülékeken és iPhone-okon is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Orbán Viktor kétezerrel több kórházban ápoltról beszélt, mint amennyit az operatív törzs mond

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt

Hatalmas befektetések érkeznek hozzánk a járvány idején, de nem amiatt