szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A luxuscikkeiről ismert Caviar megint nagyot álmodott, az ehhez szükséges alapot pedig az Apple új, iPhone 12 Pro modelljei adták

Magyarországon drágábbak az idei iPhone-ok, ez nem vitás. A tehetősebbeknek viszont aligha okoz majd gondot ez az ár, míg az elit kör tagjai a Caviar-féle kiadásokból is válogathatnak. Ezek azok a mobilok, melyek a gyári készülékházzal szemben valamilyen drága anyagból, jellemzően aranyból készült borítást kapnak, és persze jóval kevesebb is készül belőlük, az egyes darabok pedig számozottak.

Az orosz cég ezúttal két modellből, az iPhone 12 Próból és Pro Maxból készíti el a maga luxusváltozatát, melyeket összesen hatféle kiadásban értékesítenek. A téma az uralkodók és harcosok világa, ezzel azt is hangsúlyozva, hogy az ilyen mobilok használói nem hétköznapi emberek.

A termékek egyik legdrágábbja az Imperator nevű. A szóval az ókori Róma császárait, a legfőbb hatalommal rendelkező önkényurakat illették, de világi és spirituális vezetőt is jelent. A Caviar ezért az érzetért 46 460 dollárt, hozzávetőlegesen 14 millió forintot kér. Az árban természetesen az iPhone 12 Pro is benne van, ugyanazokkal a technikai jellemzőkkel, ahogy az Apple megálmodta őket. Aki ennél nagyobb luxust szeretne magának, választhatja a kiadás Pro Maxból készült, 512 gigabájtos változatát is. Ezért viszont 47 690 dollárt, nagyjából másfél millió forinttal többet kell leszurkolni.

©
©

Valamivel olcsóbb (29 690 dollárba kerül) a damaszkuszi acéllal borított, Zulfiqar nevű verzió, amely az iszlám kultúrára jellemző színekben készült. A Caviar a viking világ és szamuráj-korszak előtt tisztelgő mobilokat is készített, ezekből mindössze 99-99 darab létezik. Az orosz cég azt állítja, hogy a termékek egy ősi műtárgy érzetét keltik, ha kézbe veszik őket. A vikinges hátlapján egyébként bőr és márvány található, a szamurájost pedig úgy alakították ki, hogy egy kard markolatára hasonlítson.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Mit rejt az iPhone 12 belseje? – videó

Még mielőtt a felhasználókhoz kerülhettek volna az új iPhone 12 készülékek, már fel is került egy „teardown” videó a netre, azaz kiderült, hogy milyen alkatrészek kerültek a legújabb iPhone belsejébe.

Merkel: Még semmit nem tettek, hogy a szegény országok is kapjanak a koronavírus elleni oltásból

Merkel: Még semmit nem tettek, hogy a szegény országok is kapjanak a koronavírus elleni oltásból

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek

A járvány sem vetett véget az egyik legkedvesebb hálaadási történetnek

Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak

Radar360: Mától tesztelik itthon a tanárokat, az USA-ban heteken belül olthatnak