szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nintendo és a Starlight nevű amerikai alapítvány először tavaly adott speciális, könnyen fertőtleníthető játékkonzolt a kórházban fekvő gyerekeknek, a koronavírus-járvány miatt azonban több amerikai kórházba is juttatnak a készülékből.

A Nintendo amerikai üzletága, valamint az Egyesült Államok egyik jótékonysági szervezete, a beteg gyerekek megsegítésén dolgozó Starlight alapítvány néhány évvel ezelőtt közös munkába kezdett. Ennek eredménye lett a Starlight Nintendo nevű játékkonzol, amit kifejezetten úgy alakítottak ki, hogy a kórházban fekvő gyerekek is használni tudják.

A tavaly elkészült konzolt eddig csak a Washington állambeli Tacoma város Mary Bridge Gyermekkórházban használták, a Nintendo azonban most úgy döntött, az Egyesült Államok más kórházaiba is elviszi.

©

A konzol nem új fejlesztés, hanem a Nintendo Switch egy átalakított változata, amit úgy készítettek el, hogy azt könnyen át lehessen vinni egyik kórteremből a másikba. Továbbá könnyű fertőtleníteni is, így nem kell attól tartani, hogy egyik betegről a másikra kerülnek át a kórokozók.

A konzolra 25 játékot telepítettek, köztük a Super Mario Partyt és a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot. A Nintendo és a Starlight szerint a kezdeményezés különösen fontos most, hogy a koronavírus-járvány miatt a gyerekek nem mindig fogadhatnak látogatókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Eperjes Károly: Nem kérdés számomra, hogy az orosz oltást választom

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Hatalmas ősi templom maradványaira bukkantak régészek Kínában

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leállt a kecskeméti Mercedes-gyár?

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leállt a kecskeméti Mercedes-gyár?