szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A videojátékok, illetve filmek főhősei gyakran csáklya/mászókarom segítségével ugranak egyik épületről a másikra, miután a kilőtt eszköz beakadt valahova. A Built IRL youtubere megépítette a különleges szerkezetet.

Egy évébe telt a Built IRL videósának, hogy megépítse a filmekben, illetve videojátékokban már sokszor látott grappling gun, azaz csáklyapisztoly igazi, modern változatát. Egy ilyen eszközzel emelkedik a levegőbe Gotham hőse, Batman is, de az a fajta jóval kisebb, ráadásul egyetlen kézzel használható.

A JT nevű youtubert főleg ez vezérelte a fejlesztés során, melynek eredményét csak nemrég mutatta be a közönségének. A videós munkája azért is különleges, mert az a csáklya vissza is hozza a használóját: emelkedés közben bármikor (konkrétan gombnyomásra) visszaereszt a földre. A videós a műről szóló adásában részletesen elmagyarázza, hogyan készítette el a fegyvert, majd be is mutatja a használatát:

A való életben használható csáklyapisztolyt két 1800 mAh-s akkumulátor, egy 10 ezer wattos motor és egy szén-dioxiddal töltött palack működteti. Utóbbi felel a kötélre rögzített “karom” kilövéséért, pontosabban, hogy a csáklya akadós része “kirobbanjon” az orsóról. A zsineg 14 méter hosszú.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról

Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról

Nemcsak űrhajósokat toboroz, maga is visszatér az űrbe jövő tavasszal az első olasz űrhajósnő

Nemcsak űrhajósokat toboroz, maga is visszatér az űrbe jövő tavasszal az első olasz űrhajósnő

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám

A számok azt mutatják: most kezd belendülni a harmadik hullám