szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az LG új televíziójának egyik különlegessége, hogy átlátszó. Van ugyanakkor egy ennél hangzatosabb tulajdonsága is.

Az LG sem érkezett üres kézzel az idén online zajló CES elektronikai szakkiállításra: egy ágykeretként is funkcionáló tévét mutatott be a dél-koreai cég. A szokatlan fejlesztés fontos előnye, hogy a készülék, illetve maga a panel így mindig szem előtt lesz. Az OLED kijelzővel rendelkező eszköz 55 colos, és bizonyos százalékban átlátszó is. Ahhoz azonban elég sötét, hogy a rajta megjelenő tartalom jól kivehető legyen.

A televízió természetesen nem az ágyba építve helyezkedik el. Egy, a lábrészhez tolható, extra keretbe került, amelyből gombnyomásra, néhány másodperc alatt elő-, illetve visszabújik. Bár az LG elsősorban az ágyban való tévézéshez találta ki újdonságát, a készülék értelemszerűen a lakás bármely pontján felállítható.

Egy másik érdekesség, hogy a panel kikapcsolt állapotban is használható: amikor ugyanis a képernyő nem terebélyesedik ki, egy kisebb megjelenítőn az órát és a dátumot is mutatja. A hangszórók az állványzat alsó részében találhatók. Az LG arról nem közölt részleteket, mennyire strapabíró a készülék.

©

A gyártó már korábban is készített átlátszó képernyőjű terméket, de azok inkább LCD-k voltak. Az OLED-del való kísérletezés csak nemrég kezdődött. Utóbbi legfőbb előnye, hogy az átlátszóság ellenére is sokkal szebb képet ad, mint a hagyományos LCD, ám ezzel együtt drágább is: a dél-koreai cég tavaly bemutatott, a fentihez hasonlóan viselkedő televíziójáért 87 ezer dollárt, vagyis nagyjából 25,8 millió forintot kérnek. Ennek alapján a mostani sem lesz olcsó, de hogy pontosan mibe kerül, azt még nem tudni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
László Ferenc Tech

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Egy háromszor annyiba kerülő OLED televízió vajon háromszor olyan jó, mint ULED technológiájú társa? Egy kínai, egy dél-koreai és egy japán tévét eresztettünk össze egymással.

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény

Bándi Gyulának nem elég szigorú a kútfúrásról szóló törvény