szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év első komolyabb változásait jelentette be a TikTok, ami ezúttal nem egy új funkció érkezését, hanem a legfiatalabb felhasználók szigorúbb adatvédelmi beállításait hozta el.

A 13 és 15 év közötti felhasználók fiókját mostantól alapértelmezettként privátra állítja a cég, vagyis azok tartalmait ismerőseik kivételével senki sem tudja megnézni. A módosítás nemcsak az új regisztrálókra, hanem a már a platformot használókra is vonatkozik, így amelyik érintett fiók jelenleg nyilvános, azt is privátra állítja a TikTok. Az alapbeállítás természetesen bármikor átkapcsolható nyilvánosra.

Emellett új szabályok vonatkoznak a fent említett korosztály kommentelésére is. Ezek szerint ennek az alapértelmezett beállítását is megváltoztatja a TikTok, így mostantól csak az adott felhasználó barátai láthatják azt, ha valamihez hozzászól – és ezt csak úgy lehet módosítani, hogy senki ne láthassa a megjegyzéseket.

©

Talán még ennél is fontosabb, hogy a 13–15 év közötti gyerekek videóit más felhasználók nem tölthetik le, és nem is használhatják fel azokat a saját videójukban.

Változtak az adatvédelmi szabályok a 16–17 éves felhasználók esetében is. Az ő videóikat ugyan fel lehet dolgozni, de ez csak az ismerőseik számára megengedett. Emellett megadhatják ugyan, hogy a videóik letölthetők legyenek, ám ezt a funkciót alapértelmezettként náluk is kikapcsolja a TikTok.

©

Az új szabályokkal a TikTok igyekszik megvédeni a legfiatalabb felhasználóit. Ellentétben ugyanis több más közösségi felülettel, a TikTokra már 13 éves kortól be lehet regisztrálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát

Íme, a kormány árnyékköltségvetése: így jött össze az 5 ezer milliárd forintos hiány

Íme, a kormány árnyékköltségvetése: így jött össze az 5 ezer milliárd forintos hiány