szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ausztrál bozóttüzek, kötelező karanténidőszak, világszerte hiánycikké vált WC-papírok – ezek mind játszható pályák az alábbi kis böngészős programban, amelyet ön is kipróbálhat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az elmúlt év szomorú jelenségeinek állít “emléket” az a játék, amelynek egyszerűen csak 2020 Game címet adta az alkotó Max Garkavyy. A programozónak fél évébe telt elkészíteni a mókás, böngészőből indítható játékot, mely mi másról is szólhatna, mint arról:

éljük túl 2020-at.

A pixel-art típusú kalandjátékban egy kisebb karakterrel mozogva tudunk előrébb jutni. A hős kizárólag jobbra tud mozogni, mint a Marióban. Az ugráshoz a felfelé mutató nyilat kell nyomni.

A mintegy 10 perc alatt végigvihető játék érdekessége, hogy a pályákat a való élet eseményei adják: a történet 2019 végén indul, Ausztráliában, majd gyorsan meg is érkezünk 2020-ba, amikor már a szigetországban súlyos erdőtüzek pusztítanak. A felhasználónak a lángokat átugorva kell túljutnia ezen.

A játékból a koronavírus-járvány sem maradt ki: ezen a pályarészen a tüskés kórokozót kikerülve kell átverekednie magát a felhasználónak. Az azután következő szinteken a járvány miatt hiánycikké vált WC-papír jelenségének, illetve Donald Trump és Joe Biden közti elnöki küzdelemnek lehet szemtanúja a játékos. Az alkotó mindemellett a sokak életét megnehezítő karanténidőszakot sem hagyta ki a repertoárból.

A játék mobilon is elindul, de ehhez érdemes oldalra fordítani a készüléket. Erre fel is hívja a figyelmet a program.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

A hétvégéken továbbra is ingyen szállítja a BKK a bicikliket

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

A szakmai szervezet szerint a webáruházak március 8-a után is zavartalanul működhetnek

A szakmai szervezet szerint a webáruházak március 8-a után is zavartalanul működhetnek