szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google több újdonsággal is bővítette a Google Térképet, hogy könnyebb legyen a közlekedők – elsősorban a gyalogosok – dolga. Az újdonságot viszont egyelőre csak a világ négy városában vezették be, és ott sem mindenhol egyformán.

Nemcsak a böngészőjét frissítette az év elején a Google, a Google Térképhez is hozzányúlt. A közlekedőket segítő újdonságokat egyelőre csak négy városban, New Yorkban, San Franciscóban, Londonban és Tokióban lehet elérni, de ha népszerűek lesznek, és elég információval rendelkezik majd a vállalat más városokról is, valószínűleg máshol is elérhetővé teszi őket.

A Google még tavaly jelentette be, hogy a jövőben jóval részletesebben jeleníti meg a térképen az utcákat, hogy azok jobban tükrözzék a valóságot, és megkönnyítsék a közlekedők dolgát. Ennek köszönhetően például a gyalogosok számára kijelölt átkelőhelyeket is elkezdték feltüntetni a Google Térkép béta verziójában.

Nagy változás a Google Térképnél: már sima mobillal is készíthetők utcaképek

A Google Street View (Utcakép) nevű szolgáltatását immár a felhasználók is jobbá tehetik, ha akarják, mivel a rendszer bővítése - egy frissítésnek köszönhetően - egyszerűbb okostelefonnal is megoldható. Ehhez korábban speciális 360 fokos kamerára volt szükség.

Ezt a funkciót fejlesztették tovább: mostantól láthatóak lesznek például az útszéli növények – ami hasznos, ha például autóval akar leparkolni valaki – és a járdaszigetek. Gondoltak azokra is, akik nehezebben közlekednek – például a mozgáskorlátozottak vagy a babakocsit toló szülők –, ezért azt is feltünteti a cég, hogy hol vannak lépcsők, vagy hol ütközhetnek másféle akadályokba.

A funkciók még a fent említett négy városban sem érhetők el egyformán: Londonban és Tokióban például a Térkép nem mutatja a közlekedési lámpákat, valószínűleg azért, mert a Google-nek nincs elég információja az adott területről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vészfrissítést adott ki a Microsoft az Exhange-hez, mert kínai hackerek támadták a céges rendszereket

Vészfrissítést adott ki a Microsoft az Exhange-hez, mert kínai hackerek támadták a céges rendszereket

Rossz hír jött azoknak, akik USB-C töltőt szeretnének az iPhone-ra

Rossz hír jött azoknak, akik USB-C töltőt szeretnének az iPhone-ra

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is