szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google Street View (Utcakép) nevű szolgáltatását immár a felhasználók is jobbá tehetik, ha akarják, mivel a rendszer bővítése – egy frissítésnek köszönhetően – egyszerűbb okostelefonnal is megoldható. Ehhez korábban speciális 360 fokos kamerára volt szükség.

A Street View (magyarul Utcakép) a Google térképszolgáltatásának fontos eleme, melyet maguk a felhasználók is bővíthetnek. Igaz, a képek készítéséhez egy különleges eszközre, úgynevezett 360 fokos kamerára van szükség, hogy a látottakat a rendszernek megfelelő módon rögzítsék – eddig legalábbis így zajlott, de a Google most eltörölte ezt a nehézséget.

A változtatás közvetlen előnye – derül ki a keresőcég tájékoztatásából –, hogy az Utcakép használói egy sima okosmobillal is hozzájárulhatnak a térkép új fotókkal való bővítéséhez. A Google természetesen nem áll le az általa végzett munkával, továbbra is elküldi hátizsákos embereit és autóit, hogy lefotózzák a környéket. A felhasználói oldalon tett könnyítéssel azonban a célközönség is kiveheti a részét a munkából, hogy a folyamat valamivel gyorsabb legyen.

A Google közlése szerint azok az elsősorban androidos eszközök tulajdonosai válhatnak utcaképkészítővé, akiknek a telefonjuk támogatja a keresőcég ARCore nevű csomagját. Ehhez legalább 8.1-es Android-verziót futtató készülékre van szükség, vagyis, ha ennél újabb szoftverű telefonja van, akkor az öné is kompatibilis a rendszerrel. iPhone-ok esetében iOS 11-es készülék szükséges.

A fejlesztés egyetlen hátránya, hogy most még pár országban működik csak – Magyarország nincs a támogatott régiók közt, de ez minden bizonnyal változik majd. Az elkészült képeket nem kell megszerkeszteniük a felhasználóknak, ezt a Google mérnökei elvégzik helyettük.

A Google szerint a változtatás nagy terhet vesz le a cég munkatársairól, mert bizonyos területeket lehetetlen autóval megközelíteni, hátizsákos emberből pedig kevés van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

Az nem egészen úgy van: magyarázkodik a WhatsApp

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát