szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még 2021 első felében bemutathatja a Nothing nevű cég az első termékét. A vállalat mögött igen erős befektetői névsor áll.

Még 2020 októberében kelt szárnyra az a hír, hogy lelép a OnePlustól a cég egyik társalapítója, Carl Pei. Nem sokkal később kiderült, a pletyka nem volt alaptalan, Pei valóban elhagyta a céget, és már arról is lehetett hallani, hogy új vállalkozást indít. Ennél többet erről a tervéről eddig nem lehetett tudni, most viszont elárult róla néhány részletet.

Pei új cége a Nothing, azaz a Semmi nevet viseli, Londonban alapította, a fő profilját pedig a fogyasztóknak szánt elektronikai eszközök jelentik. A cég körül már több befektető is megjelent, többek között

  • Tony Fadell, az iPod feltalálója,
  • Kevin Lin, a Twitch társalapítója,
  • Steve Huffman, a Reddit vezére, valamint
  • Casey Neistat, a YouTube egyik legismertebb vloggere.
©

A dolgok jelenlegi állása szerint az első okoseszközt 2021 első felében már be is mutathatja a Nothing. Pei azt nem árulta el, hogy pontosan milyen készülékkel debütálnak majd, ahogy azt sem, mely vállalatok jelentik majd számára a konkurenciát. A The Verge-nek ugyanakkor elárulta, hogy több kategóriában is készítene készülékeket, hogy azokkal egy ökoszisztémát teremtsen meg. Pei szerint a cég célja, hogy áthidalja az ember és a technológia közti határokat, és hozzájáruljon a digitális jövő megteremtéséhez.

A Wired egy tavalyi cikkében arról írt, hogy a Nothing a zenéhez kapcsolódó eszközöket gyárthat majd, ezt az információt azonban nem kommentálta Pei. Találgatni pedig felesleges, a OnePlus ugyanis igen széles termékskálával rendelkezik: a telefontól a fejhallgatón át a televízióig mindent gyártanak.

©

Pei szerint arra fognak törekedni, hogy már a kezdetektől fogva egyedi eszközöket állítsanak elő. Szerint a piacon jelenleg kapható, különböző gyártóktól származó készülékek azért hasonlítanak annyira egymásra, mert ugyanaz az alkatrész kerül beléjük. Igaz ez a OnePlusra is, amelynek telefonjai az elmúlt években nagyban hasonlítottak az Oppo készülékeire.

A megjelenés pontos dátuma egyelőre nem ismert, de a következő egy-két hónapban egész biztosan többet tudunk majd meg az érkező készülékről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Lelép a OnePlus társalapítója?

A legutóbbi értesülések szerint távozik cégétől, és új vállalkozást indít a OnePlus társalapítója, Carl Pei. A vállalat hivatalosan még nem erősítette meg ezt, de egyre több jel utal arra, hogy nem légből kapott hírről van szó.

Hibrid Golden Globe ide vagy oda, a káprázatos szettek idén sem maradtak el

Hibrid Golden Globe ide vagy oda, a káprázatos szettek idén sem maradtak el

Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben

Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt

Egy Moszkvához közeli börtönbe szállították Navalnijt