szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az itthon kevéssé ismert Vivaldi böngésző egy ügyes trükkel átláthatóbbá teszi a böngészőben nyitott lapfüleket. Két-három oldalnál nem annyira hasznos, de aki ennél több portált nézeget, egy fokkal rendezettebb élményhez juthat.

Egy extra fülsávot építettek a fejlesztők a Vivaldi böngésző legújabb programverziójába, amellyel így még több terület jut a nyitott lapoknak. A fejlesztés tovább könnyíti a nyitott oldalak közti böngészést, legalábbis így vélekedik a szoftver gyártója.

A második sáv a program felső részében helyezkedik el, vízszintesen. Az újdonság nem magától aktiválódik, a felhasználóknak kell engedélyezniük, ha eszerint rendezgetnék kedvenc oldalaikat. Ahhoz, hogy a kívánt oldal a másodlagos területre kerüljön, a felhasználónak előbb ki kell jelölnie azt. A funkció előnye, hogy egyszerre akár két-három lap is mozgatható.

Az extra fülsávval valamelyest csökken a képernyő használható területe, de ha nincs rá szükség, a megnyitott oldalak egy pillanat alatt visszarendezhetők. A szoftver egyébként nem tesz különbséget a nyitott lapok között, vagyis bármelyik portál fel-, illetve lepakolható. Ehhez még kedvencnek sem kell jelölni őket.

A funkciót tartalmazó frissítés a Vivaldi 3.6-os programverziójában debütált és már bárki számára elérhető. Az egyedüli kitétel, hogy csakis asztali eszközökön működik. A Vivaldi további előnyei közé tartozik a beépített reklámblokkoló, illetve a nyomkövetésekkel szembeni védelem.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!