szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az otthon dolgozó, kollégáikkal online kapcsolatot tartó irodisták kimerültebbek, mint azok, akik bejárnak a munkahelyükre.

Ön is érezte már magát halálosan elgyötörten egy olyan munkanap után, melynek során egyetlen fizikai aktivitása a kávéscsészéje emelgetése volt? A Stanford Egyetem tudósai Zoom-fáradtságnak keresztelték a jelenséget, és úgy vélik, rájöttek, mitől alakul ki – közölte a Cnet.

Persze nem konkrétan a népszerű videokonferencia-platformmal van baj, minden hasonló kapcsolattartási forma megterhelő az emberi szervezet számára. Méghozzá a hosszan tartó, intenzív szemkontaktus és önmagunk folyamatos látványa miatt, valamint azért, mert videókapcsolaton keresztül sokkal jobban kell koncentrálnunk a metakommunikációs jelzések észlelésére, mint élőben. Ráadásul ha valaki folyamatosan virtuálisan értekezik, akkor szinte fel sem tud állni a számítógépe elől, hogy kicsit kinyújtóztassa a tagjait.

A kutatók azt javasolják, az otthon dolgozók rendezzék el úgy a munkaállomásukat, hogy több helyük legyen mozogni; s ha tehetik, kapcsolják ki azt a funkciót, amely saját képüket mutatja saját maguknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 fokos lehűlés jön

10 fokos lehűlés jön

Erdogan a piacokkal akar dacolni, és bedönti a török gazdaságot

Erdogan a piacokkal akar dacolni, és bedönti a török gazdaságot

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este

“November óta alig találkoztam emberekkel, ennyi kockázatot vállalhatok” - kirajzott az utcára Budapest péntek este