szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google több új kinézetet is készített a Chrome böngészőhöz, hogy még jobban el tudjanak különülni egymástól a felhasználói profilok.

A Google régóta lehetőséget kínál arra, hogy azok a felhasználók, akik másokkal közösen használnak egy számítógépet, egy Chrome-profil létrehozásával különítsék el a böngészéssel kapcsolatos adataikat a többiekétől. Az elmúlt években a Google ezen a téren azzal igyekezett növelni a felhasználói élményt, hogy egyszerűbbé tette a profilváltást, most azonban egy olyan megoldást készített, aminek köszönhetően ránézésre is meg lehet mondani, épp ki használja a böngészőt, ugyanis mostantól külön színeket állíthatunk be a Chrome-ban minden egyes profilhoz.

Emellett újfajta háttérképeket is beállíthatunk az üres böngészőlapoknál, amelyekkel szintén megváltozik a Chrome színe. Az új témákat a Chrome webáruházából tölthetjük le.

De nem ez az egyetlen újdonság, amit a Google bejelentett a böngészővel kapcsolatban.

A cég azt tervezi, hogy 2021 harmadik negyedévében, a Chrome 94 frissítésének kiadása után átállítja a frissítési ütemtervét, és onnantól kezdve négyhetente jönnek majd az új funkciók a böngészőhöz. Ilyeneket jelenleg csak hathetente ad ki a vállalat, vagyis gyakorlatilag harmadával több jöhet majd egy év alatt. A lépést valószínűleg az indokolta, hogy 2020 vége óta a Mozilla is havonta ad ki egy-egy frissítést a Firefox-hoz.

A Google emellett gondolt azokra a vállalati felhasználókra is, akik nem szeretnék, ha túl sűrűn változna a Chrome. Nekik készítenek egy stabil verziót, ami azt jelenti, hogy nem négy, hanem nyolchetente frissül új funkcióval a böngésző.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljesen új alkalmazásbolt kerülhet a Windows 10-be

Teljesen új alkalmazásbolt kerülhet a Windows 10-be

Doku360: A család sem aludna jól, ha azon aggódnék, hogy ez kockázatos

Doku360: A család sem aludna jól, ha azon aggódnék, hogy ez kockázatos

Az EU-nak nem kell az AstraZeneca és Johnson & Johnson 300 millió extra adag vakcinája

Az EU-nak nem kell az AstraZeneca és Johnson & Johnson 300 millió extra adag vakcinája