szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Susan Wojcicki, a YouTube vezetője egy interjúban beszélt arról, miért van még mindig felfüggesztve Donald Trump csatornája.

Január elején soha nem látott lépésére szánta el magát a YouTube: felfüggesztették Donald Trump csatornáját. Minderre azután került sor, hogy az amerikai elnök egy korábban közzétett videója erőszakra buzdított, szimpatizánsai pedig megrohamozták a Capitoliumot. A YouTube akkor határozatlan idejű felfüggesztésről beszélt, épp úgy, ahogy egyébként a Facebook is. A Twitter viszont örökre törölte a fiókját.

A tiltást azóta sem oldotta fel sem a Facebook, sem pedig a YouTube, a videós platform vezetője azonban most egy interjúban beszélt arról, erre mikor kerülhet sor.

Bár konkrét időpontot nem mondott, Susan Wojcicki szerint akkor lehet szó Trump tiltásának feloldásáról, ha csökken annak a kockázata, hogy a volt amerikai elnök erőszakos cselekményre uszítana. Ez a feltétel egyelőre nem adott, a Capitolium rendőrsége ugyanis néhány napja azt közölte, értesülésük szerint fegyveres támadás készül az amerikai törvényhozás ellen.

Wojcicki azt is kiemelte, hogy ha Trump visszakapja a csatornáját, ugyanazok a felhasználási feltételek vonatkoznak majd rá, mint bármelyik másik felhasználóra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mesterdiploma vagy pénzkeresés? Az informatikusok az utóbbit választják

Mesterdiploma vagy pénzkeresés? Az informatikusok az utóbbit választják

Elkapták a férfit, aki feltörte a perselyt egy józsefvárosi templomban

Elkapták a férfit, aki feltörte a perselyt egy józsefvárosi templomban

Reagált a Szuperliga a kilépésekre: átalakítják a terveket

Reagált a Szuperliga a kilépésekre: átalakítják a terveket