szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Simán átrepült a katona a hajóra a hátára és a karjaira szerelt hajtóművekkel.

A brit tengerészgyalogosok egészen új módszert tesztelnek: jetpackkel repülnek – írja a futurism.com.

A kísérletekről a Gravity Industries jetpack-gyártó cég tett közzé egy videót, amin az látható, ahogy egy katona egy csónakról átrepül egy hajóra. Fegyverrel is ment a művelet a felvétel szerint, ami új távlatokat nyithat a gyors támadások kivitelezésében.

A Gravity ruhája négy karra és hátra szerelt sugárhajtóművet használ, amelyek összesen több mint 1000 lóerős tolóerőt termelnek. Egyébként ugyanezt a ruhát viselte 2019-ben a Gravity alapítója, Richard Browning is, aki megdöntötte saját sebességi világrekordját, amikor az angliai Brighton Pier felett repülve egy hajszállal több mint 85 mérföld/órát ért el.

A gyártó az Egyesült Királyság mentőszolgálataival is együttműködik, hogy a mentősök rekordidő alatt elérhessék a távoli, nehezen megközelíthető helyeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!