szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sun Valley nevű Windows-verzió az oprendszer régi ikonkészletét is újra cseréli.

A Windows 95-ös korszak óta a rendszer része az úgynevezett ikonválasztó, amellyel módosítható az egyes programokhoz tartozó piktogram. Ez a felület az eltelt több mint 25 év alatt szinte semmit nem változott, az ott megtalálható ikonok is nagyjából ugyanúgy néznek ki – de már nem sokáig.

A Windows Latest szerint a Sun Valley nevű frissítéssel látványos átalakítás kezdődik a rendszer ikonjainál. Az alábbi képen már meg is nézhetők a legfrissebb szimbólumok. Ezeket a bal oldalon láthatjuk, a jobbon pedig a rendszer régi és a mostani változatát.

©

Fontos, hogy a funkció – mármint az ikonválasztás szabadsága – a későbbi rendszerváltozatban sem tűnik el, a Microsoft csupán a választható képecskéket cseréli egy frissebb, modernebb készletre.

A Sun Valley nevű frissítést a Windows 10 különféle változataihoz készíti a cég, és az előzetes számítások alapján valamikor az év második felében, valószínűleg kora/késő ősszel lehet majd letölteni. A csomag ingyenes lesz, és más változásokat is hoz: a jelek szerint a szoftver teljes küllemét átszabja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!