szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az erős kereslet és a globális chiphiány nem túl jó kombináció, így akár még hónapokig hiánycikk lehet a legújabb PlayStation.

Egy nem publikus konferenciahívás alkalmával a Bloomberg szerint arról tájékoztatta a Sony vezetése elemzők egy csoportját, hogy a tavaly megjelent PlayStation 5-ből még várhatóan hosszabb időn át nem lesz elérhető nagyobb, az igényeket teljes mértékben kielégítő mennyiség.

A beszélgetés során állítólag az is elhangzott, hogy az erős keresletet rendkívül nehéz kiszolgálni, és a helyzet valószínűleg egész évben ilyen marad. A probléma oka persze nem csak az, hogy a fogyasztók szívesen veszik a japán cég gépét, a koronavírus-járvány okozta félvezetőhiány is a Sony ellen dolgozik.

A japán cég a nemrég közreadott értékesítői beszámolója szerint március végéig 7,8 millió PlayStation 5-öt szállított le. Ebben ugyanakkor megjegyezték, hogy az első teljes pénzügyi évben akár 14,8 millió készülék fogyhat, ami megegyezik az előd, a PlayStation 4 korábbi értékesítésére vonatkozó mutatókkal. Igaz, ahhoz a konzolhoz azért nem volt ilyen nehéz hozzájutni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gécs Dániel Tech

Az első igazi PlayStation 5-ös játékban tulajdonképpen nincs töltőképernyő

A Sony sokszor hangoztatta, mekkora előrelépés a PlayStation 5 az előző konzolgenerációhoz képest. Most már gyakorlati példa is van: a néhány órán belül debütáló Returnal az első olyan játékok egyike, amely a rendszer minden részét kihasználja. A finn Housemarque újdonságával mi már napok óta játszunk, és végre írhatunk is róla.