szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, kevésnek érzi jelenlegi platform-kínálatát a Netflix, és egy új projekt keretén belül további tartalmakat osztana meg azokkal, akik hajlandók áldozni erre.

Új projektről hallani a Netflix háza táján: a streaming-szolgáltató egy felmérésben faggatja esetleges újdonsága fogadtatását. A Netflix N-Plusról van szó, amelyik – ha elindul – olyan funkciókat tartalmazna, mint a sorozatokhoz kapcsolódó lejátszási listák, podcastek, kulisszatitkok stb. Az N-Plus olyan tartalmak potenciális otthona lehet, amelyeket korábban már láthattunk a streaming-óriás közösségi oldalain.

A Protocol által idézett felmérés egy jövőbeli online térre utal, ahol a podcastek és az akár egy-egy sorozat zenéjéből összeállított lejátszási listák mellett rengeteg információt lehetne elérni a Netflix műsorairól. Az N-Plus az éppen készülő sorozatok sorsát is befolyásolhatná azzal, hogy az előfizetőknek még a forgatás során módjuk lenne visszajelzést adni, akár a történetet illetően is.

A kulisszatitkok közreadása egyébként nem újdonság a Netflixnél: a szolgáltató régóta készít műsorokhoz kapcsolódó podcasteket, kulisszatitkokat ad közre, hogy támogassa a tartalmait. Eddig ezt a YouTube-on, a Twitteren, az Instagramon és más platformokon osztotta meg.

Hogy a Netflix N-Plusból mikor lesz (egyáltalán lesz-e valaha) valódi termék, egyelőre nem tudni, különös tekintettel arra, hogy a Netflix megszállottan teszteli az újabb és újabb funkciókat, és ezekből nem mindegyik valósul meg. Az viszont egyértelműen látszik, hogy nem csupán a sorozatokat és a filmeket, hanem a körülöttük lévő tartalom világát is uralni szeretné.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!