szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az O1Games nevű csapat újdonságát telepíteni sem kell, egyetlen kattintással indítható. Csak aztán nehogy rákapjon.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A magyarországi járványkezelés szolgáltatja az O1Games nevű játékstúdió újdonságának alapját, amiben egy kis sárga körrel kell elpusztítani a kórokozót, miközben olyan szereplők veszik üldözőbe a felhasználót, mint Orbán Viktor miniszterelnök, illetve Müller Cecília országos tiszti főorvos.

A játékot már Facebook-hirdetésben is promózza a csapat, így bukkantunk rá. Az alkotás előnye, hogy telepíteni sem kell, egyetlen kattintással indítható. Ha kipróbálná, navigáljon erre az oldalra.

A játék a Pac-Manből ismert szabályok mentén készült: a felhasználó a billentyűzet nyilainak segítségével mozgathatja a kis sárga kört, hogy felszedje a pontokat érő koronavírust. Ezalatt a pálya oldalsó részein bezárt iskolát és stadiont is látni, amiket megnyitnak ugyan, de idővel ismét bezárják őket.

Egy gyors próbálkozás alapján mi nem találtuk túl nehéznek a játékot, de az ellenfelek sokasodása egy időn után kihívást jelenthet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!