szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyszerű, de igen hatékony lehet a K&H Bank új kommunikációs megoldása, amely azt segíti, hogy az ügyfelek tudják, valóban a pénzintézet küldte nekik az adott e-mailt, SMS-t vagy alkalmazásértesítést, vagy csak csalók próbálkoznak.

A megszaporodott adathalászati kísérletek miatt ügyfelei adatainak és pénzének védelmében új biztonsági óvintézkedést vezetett be a K&H Bank – derül ki a kedd délután kiküldött tájékoztatásból. Az újítás segít eldönteni, hogy az üzenetet valóban a K&H Bank küldte-e.

Mostantól, ha amikor a K&H e-mailt, SMS-t vagy mobilos értesítést küld ki, az üzenet tartalmazni fog egy olyan kódot, melyet az adathalászok nem ismerhetnek. A kód az alábbiak szerint épül fel: az ügyfél édesanyja leánykori nevének monogramja, majd a banknál bejelentett telefonszám részletei. E-mail esetén a megszólítás után lesz megtalálható, a szöveges üzeneteknél a szövegtörzsbe lesz építve az üzenet. Például:

Kedves [név]! (LK+36*******78)

A K&H közleményében kiemeli: ezek az adatok nem rendszerhasználati azonosítók, nem jelszavak. Ilyet a bank továbbra sem kér és nem is küld semmilyen kommunikációs csatornán.

A most bevezetett újítás a rendszerüzeneteket – ilyen például a mobilinfó szolgáltatás egyenlegközlő SMS-e – nem érinti.

A pénzintézet felhívja ügyfelei figyelmét: ahhoz, hogy ez a módszer biztonságos tudjon maradni, az kell, hogy a bank által küldött üzeneteket az ügyfelek ne küldjék tovább senkinek, vagy továbbítás előtt távolítsák el belőle a kódot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!