szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövőben egyetlen kattintással emelhetjük át az e-mailben kapott fotókat a Gmailből a Google Fotókba.

Mostantól jóval kényelmesebbé válik a fotók kezelése a Gmailben, legalábbis azok számára, akik elmentették a kapott fényképeket a Google Fotókba. A cég ugyanis bejelentette, egy új menüpont érkezik a képek lementéséhez, így egyetlen kattintással átemelhetjük majd a képet a levelezőből a Google másik szolgáltatásába.

©

Ahogy az a fenti illusztrációból is kiderül, a fotót akkor tudjuk egyből átmenteni a Google Fotókba, ha megnyitjuk, majd rákattintünk a letöltés gombra. Itt bukkan majd fel az az opció, amivel ezt megtehetjük. Jó hír, hogy a következő néhány hétben minden felhasználó megkapja majd az újdonságot, rossz viszont, hogy egyelőre csak a .jpg kiterjesztésű képekkel fog működni a dolog.

Az újdonság minden bizonnyal nem véletlenül élesedik épp most. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Google Fotók szolgáltatás esetében egy fontos határidő közeleg: május 31-én véget ér a Google Fotók szolgáltatás 2015-ben kezdődött ingyenes korszaka. Ennek fényében aki túl akarja lépni a 15 GB-os tárhelykeretet, fizetnie kell. Márpedig azzal, hogy mostantól a Gmailből egy kattintással tudjuk átemelni a fényképeket, azt jelenti, hogy a tárhely is gyorsabban telhet meg, ez pedig több fizetős ügyfelet jelent majd a cég számára.

Ahogy fent is írtuk, az új funkciót a következő hetekben kapják majd meg a felhasználók, így érdemes folyamatosan figyelni, megérkezett-e már az újdonság a Gmailbe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!