szerző:
MTI/AFP
Tetszett a cikk?

A választási kampányban ajánlott fogadást ugyan megnyerte, ennek ellenére mégis megvált bajuszától Davix Axelrod. Obama elnök egyik legfőbb tanácsadója mindezzel egymillió dollárt gyűjtött, az összeget az epilepsziában szenvedők megsegítésére ajánlotta fel.

Az 57 éves stratéga egy pénteki televíziós műsorban hagyta leborotválni a védjegyévé vált arcszőrzetét. "Levágjuk. Vannak emberek, akik sokkal többet vesztettek egy bajusznál az epilepszia miatt" - mondta Axelrod.

Az amerikai elnök tanácsadója 40 éve viselt bajuszt, amely manapság már igen divatjamúltnak számít az amerikai politikai életben.

A jótékonysági akció során többek közt George Clooney és Tom Hanks is kivette részét az adakozásból. Az első adományok egyike az Obamát élesen bíráló Donald Trump ingatlanmogultól érkezett. Az üzletember elmondta, azért vett részt, mert a kezdeményezés jó célt szolgált.

David Axelrod november elején tett ígéretet arra, hogy megválik bajuszától, ha Obama csak egyben is veszít az "ingaállamok" közül Michiganben, Minnesotában vagy Pennsylvaniában. Ez ugyan nem történt meg, a politikai stratéga mégis búcsút intett bajuszának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?

Fekete-Győr miniszterelnök-jelölt lesz?

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Kilépett a DK-ból az óbudai alpolgármester, mert csalódott Gyurcsány Ferencben

Vitézynek nem tetszik az új Blaha terve, a városháza visszaszólt neki

Vitézynek nem tetszik az új Blaha terve, a városháza visszaszólt neki