Tetszett a cikk?

A Walt Disney társaság megtiltotta a Miramax filmstúdiónak Michael Moore új dokumentumfilmjének a terjesztését, amelyben a rendező élesen bírálja George Bush amerikai elnököt.

A 911 Fahrenheit című film elmarasztalja az elnököt mindabban, amit a 2001. szeptember 11-i terrortámadások előtt és után tett.A Disney egy évtizede vásárolta meg a Miramaxot. Bob és Harvey Weinstein, a Miramax két vezetője - a film legfőbb befektetője - szeretne megegyezni, a Disney azonban köti az ebet a karóhoz és nem akarja, hogy a Miramax legyen a film észak-amerikai terjesztője - írta a The New York Times szerdán.A Disney-t tavaly májusban élesen bírálták konzervatív körök, ahogy kitudódott, hogy a Miramax fogja finanszírozni a filmet, miután Mel Gibson stúdiója, az Icon Productions kihátrált mögüle.A Disney vezetője, Michael D.Eisner korábban aggodalmát hangoztatta amiatt, hogy a film veszélyeztetheti azokat a adókedvezményeket, amelyeket a Disney World és a vállalatbirodalom szállodái élveznek Floridában, amelynek Jeb Bush, az elnök testvére a kormányzója.A Disney egyszerűen nem akarta, hogy bármely cégének is köze legyen a filmhez. A Kóla, puska, sült krumpli alkotójának új filmjét májusban a cannes-i filmfesztiválon fogják bemutatni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!