szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Támogatásáról biztosította a civilek múlt vasárnapi budapesti tüntetését az Európai Újságíró Szövetség (EFJ) kedden Brüsszelben kiadott közleményében.

A tüntetők a szabad és demokratikus információhoz jutás mellett is állást foglaltak - írta a szervezet elnöke, Arne König a nyilatkozatban.

Az EFJ arra szólította az európai uniós vezetőket, köztük az Európai Bizottság elnökét, José Manuel Durao Barrosót, a biztosokat és az Európai Parlament képviselőit, hogy "hallják meg ezt az üzenetet, vizsgálják felül eddigi félénk pozíciójukat, és fogadjanak el világos álláspontot a magyarországi sajtószabadságra vonatkozóan".

José Manuel Barroso
©

Az EFJ - amely 30 országból összesen 260 ezer tagot képvisel - egyúttal megismételte felhívását, hogy az EU-ban hozzanak létre egy független sajtószabadság-figyelő testületet.

Emlékeztet a közlemény arra, hogy a sajtószabadság és a média sokszínűségének követelményét az uniós alapjogi charta is magában foglalja. A szövetség szerint ugyanakkor az uniós intézmények eddig nem tettek eleget annak érdekében, hogy ezeket az értékeket érvényre is juttassák, illetve szankciók lehetőségét hozzák létre azon országok ellen, amelyek nem tartják be őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Utazási szigorításokat tervez az EU – Szijjártó nem vár Brüsszelre

Utazási szigorításokat tervez az EU – Szijjártó nem vár Brüsszelre

Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát

Egy youtuber megépítette Batman legendás fegyverét, a kézből kilőhető csáklyát