Lakónegyedre zuhant egy gép, fedélzetén a brazilok egyik elnökjelöltjével

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Lezuhant az egyik brazil elnökjelölt repülőgépe, ráadásul egy lakónegyedbe csapódott be. Eduardo Campos a legfrissebb felmérések szerint a brazilok 10 százalékának támogatását tudhatta maga mögött, ezzel a harmadik legnépszerűbb elnökjelölt volt Brazíliában.

Eduardo Campos brazil elnökjelölt életét vesztette, miután lezuhant az őt szállító magánrepülőgép Santos városában szerdán – jelentette GloboNews nevű brazil tévécsatorna.

A 49 éves politikus a szocialista párt elnökjelöltje volt, a kampány során baloldali, de az üzleti körök felé is nyitó programot hirdetett. A legfrissebb felmérések szerint Campos a brazilok 10 százalékának támogatását tudhatta maga mögött, ezzel a harmadik legnépszerűbb elnökjelölt volt az október 5-i választás előtt.

Jelentések szerint a Campost szállító Cessna 560XL típusú gép közvetlenül a leszállás előtt vesztette el a kapcsolatot a légi irányítással. Televíziós felvételek szerint a gép egy lakónegyedre zuhant, a becsapódás helyszínéről füst szállt fel. A lehetséges további áldozatokról nincs hír.