szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy angliai faluban egy férfi megtámadott egy 22 éves nőt, súlyos harapásos sérüléseket okozva az arcán és kinyomva egyik szemét. A kiérkező rendőrök sokkolóval terítették le a férfit. Ő is és az áldozat is meghalt.

Meghalt a rendőrségi sokkoló hatására egy férfi Wales déli térségében. Az eszköz használatának indokoltságát az ilyen ügyek felderítésére hivatott független bizottság (IPCC) vizsgálja.

Az egyelőre csak vázlatosan ismert részletek szerint a 34 éves Matthew Williams egy eldugott falu, Argoed panziójában, amelyet hajléktalanok átmeneti elszállásolására használnak, megtámadott egy 22 éves nőt. A férfi súlyos harapásos sérüléseket okozott az áldozat arcán, és egyik szemét kinyomta.

A kiérkező rendőrök elektromos sokkolóval leterítették a földön fekvő áldozata mellett álló férfit. Mire a mentők megérkeztek, a támadó és a nő is meghalt.

A Daily Mail című brit lap által pénteken idézett tanúk szerint Williams kábítószerek hatása alatt lehetett a bűncselekmény elkövetésekor. A férfi alig két hete szabadult kedvezménnyel ötéves börtönbüntetéséből, amelyet korábbi élettársának súlyos bántalmazása miatt róttak ki rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Egyre inkább hiszek abban, hogy lehetünk szabadok" – Rohonyi Barnabás, az SZFE tanköztársaság moderátora

"Egyre inkább hiszek abban, hogy lehetünk szabadok" – Rohonyi Barnabás, az SZFE tanköztársaság moderátora

Megváltoztatnák a Szegedi Tudományegyetem nevét

Megváltoztatnák a Szegedi Tudományegyetem nevét

Dobszay János: Ő fél, ők félnek, mi nem félünk

Dobszay János: Ő fél, ők félnek, mi nem félünk