szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lenin Vladimir elvesztette az első összecsapást Hitler „El bueno” Alba Sanchez ellen: nem tudta megakadályozni, hogy a magát „Jó Hitlernek” hívó férfi hozzá hasonlóan induljon a Peruban lévő Yungar város polgármesteri címéért.

A történelmi összecsapást Lenin azzal akarta megfúrni, hogy a „Jó Hitler” nem is lakik Yungarban, ám a választási hatóságok elutasították beadványát. „Én csak jót cselekedtem az emberekkel, és ezt mindenki tudja errefelé” – mondta az újságíróknak Alba Sanchez, aki egyszer már szolgált polgármesterként a városban.

Azt is bevallotta, hogy ugyan szereti a német kultúrát, egyáltalán nem tartja példaképének az egykori náci vezért. „Sajnálom, hogy ez a nevem, az apám valószínűleg úgy gondolta, ez egy jól hangzó nemzetközi név, ám nem tudta, hogy ki volt Hitler valójában” – magyarázta a „Jó Hitler”, s hozzátette: többször is fontolgatta már a névváltoztatást, ám a szülei iránti tiszteletből végül mindig meggondolta magát.

Alba Sancheznek is tetszik egyébként a valóságban – talán egy sakkpartit leszámítva – soha meg nem történt összecsapás megvívása. „Hitler és Lenin politikai avatárjai csapnak majd össze” – mondta az október 7-ei választások előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!