szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Reprezentál, fontosságot közvetít, találkozási pont lesz.

"A Magyar Közlönyből derült ki, hogy Hanoiban vásárol a kormány 7 milliárd forint értékben egy művelődési házat" – írta október elsején a külgazdasági és külügyminiszterhez írott kérdésében Ungár Péter, az LMP képviselője. Szijjártó Pétertől ezért azt akarta megtudni, "milyen megfontolásokból veszi meg a kormány ezen művelődési házat" ezért az összegért, és milyen reprezentációs célokat szolgál majd az intézmény?

Válaszában Magyar Levente, a külügyi tárca parlamenti államtitkára közli: a szóban forgó művház "létesítése, illetve a kétoldalú kapcsolatok jelentőségéhez méltó elhelyezése a Vietnamhoz fűződő kapcsolataink fontosságát közvetíti a fogadó ország irányába.

A létesítmény ösztönzést adhat a fejlődő magyar-vietnami kulturális és oktatási kapcsolatok további bővüléséhez, találkozási pontként szolgál majd

a korábban Magyarországon tanult vietnámi állampolgárok számára, akik közül sokan ma is magas rangban, vezető pozícióban dolgoznak." Az államtitkár hozzáteszi: 2020-ban lesz a két ország közti diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója, ekkor várható a Hanoi Magyar Közösségi és Művelődési Ház átadása. Ungár további kérdésére válaszolva az államtitkár azt írta: a tervezett további ingatlanvásárlásokról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Orbán Viktor egy hónapja tárgyalt Budapesten Nguyen Phu Tronggal, a Vietnami Kommunista Párt főtitkárával (emiatt 26 tüntetőt a rendőrök el is vittek a Kossuth térről). A magyar miniszterelnök a találkozón lényegében Vietnam kommunista berendezkedését is méltatta, mert mint mondta, "egy ország lehet úgy – és talán csak úgy lehet – sikeres, ha a hozzá leginkább illeszkedő, az ő kultúrájából fakadó társadalmi, politikai és gazdasági berendezkedést valósít meg".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már online is lehet ruhát próbálni

Már online is lehet ruhát próbálni

Olyan rákra bukkantak, amelyik a pokolban is túl tudna élni

Olyan rákra bukkantak, amelyik a pokolban is túl tudna élni

Mozifilmként térhet vissza a Knight Rider

Mozifilmként térhet vissza a Knight Rider