szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Év végén tombolt a vihar, korábban kevesebb áldozatról számoltak be.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint legalább 126 ember meghalt a Fülöp-szigeteken karácsony után átsöprő viharban. A legtöbb halálesetet földcsuszamlások okozták.

A délkelet-ázsiai ország keleti szigeteire december 29-én lecsapó viharban jelentős árvizek keletkeztek. A korábbi közlések szerint a természeti katasztrófának 68 áldozata volt.

A Manilától délkeletre fekvő Bicol régió hegyes vidékein több mint száz ember halt meg - közölte a katasztrófa-elhárítás.

A térségben gyakoriak a tájfunok, de a lakosság nem számított arra, hogy milyen heves vihar közeledik. A hatóságok nem adtak ki riasztást. Sokan az ünnepek miatt nem hagyták el otthonukat.

Edgar Posadas, a katasztrófa-elhárítás szóvivője elmondta, hogy az Usman vihar következtében két nap alatt több mint egy havi csapadékmennyiség hullott Bicolra. Mint mondta, folytatják a kutatást, de a sár és a felázott talaj nehezíti a munkálatokat. A szóvivő szerint 26 embert tartanak számon eltűntként.

A vihar miatt több mint 152 ezer embert menekítettek ki a térségből. Legalább 75 ember megsérült.

Évente mintegy 20 tájfun, illetve trópusi vihar csap le a Fülöp-szigetekre. A legsúlyosabb a Haijan tájfun volt 2013 novemberében, több mint 7350 ember halt meg, illetve tűnt el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb óriási irodaház épül Budapesten

Újabb óriási irodaház épül Budapesten

Leleplezték az első elektromos Cadillacet

Leleplezték az első elektromos Cadillacet

Gyurcsány a gödi balhéról: Rettegünk a daganatos betegségektől

Gyurcsány a gödi balhéról: Rettegünk a daganatos betegségektől