szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elkövetőt őrizetbe vették.

Lövöldözés volt helyi idő szerint kedden az észak-karolinai Charlotte nagyváros egyik egyetemén, a tragédiának két halálos és négy sebesült áldozata van. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A négy sebesült közül ketten életveszélyes állapotban vannak.

A helyi médiumok tudósításai szerint a gyanúsított valószínűleg az egyetem egyik diákja. Kilétét a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra. A charlotte-i rendőrség Twitteren közölte, hogy letartóztatásával elhárult a további veszély, másik elkövetőről nem tudnak. 

A rendőrök lezárták az egyetemi campust és a környező utcákat. Az intézmény épületeit egyenként átvizsgálják, s a környező utcákat is átfésülik. Későbbre ígértek részletes tájékoztatást. 

A skót és ír presbiteriánusok alapította Charlotte mintegy 900 ezer lelket számláló lakosával Észak-Karolina legnagyobb városa. Öt egyeteme van, a lövöldözés a University of North Carolina campusán történt. Az egyetemen 30 ezer hallgató tanul, és a keddi volt az utolsó oktatási nap, szerdától kezdődik a vizsgaidőszak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!