szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak ürügy lenne, hogy holmi jogállamiságról papoljanak egy szuverén országnak!

Magyarázatot kért a Fidesztől az Euronews, miután a kormánypárt képviselői nem szavazták meg az Európa Tanács javaslatát arról, hogy vizsgálatot indítsanak a 2017-ben meggyilkolt Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró ügyében.

A párt sajtóosztálya azt írta, hogy ők igenis sürgetik a vizsgálatot, viszont az csak ürügy arra, hogy megkérdőjelezzék Málta jogállamiságát, és támadást indítsanak egy tagállam ellen.

Málta jogállamisága amúgy a határozat nélkül is kérdéses: többek közt a Galizia által feltárt ügyben sem történt kielégítő nyomozás. Ebben az újságírónő azt derítette ki, hogy Ilham Alijev azeri diktátor lánya több millió dollárt utalt át a máltai miniszterelnök Joseph Muscat felesége cégének. Máltán több hasonló korrupciós ügyet süllyesztettek el a hatóságok, szóval a jogállamiság megkérdőjelezése nem éppen légből kapott – ha nem is egyedülálló Európában.

Mellesleg a Fidesz mellett az azeri küldöttek is nemmel szavaztak az ET vizsgálatot sürgető határozatára.

Az Európa Tanács határozatát egyébként 18 nem szavazattal 72 igen mellett elfogadta a testület, így a végeredmény szempontjából pont mindegy, mit akart a Fidesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Felfegyverzett neonácikat kaptak el Németországban

Megerőszakolta a gyerekét, felvételt is készített róla egy férfi Budapesten – letartóztatta a rendőrség

Megerőszakolta a gyerekét, felvételt is készített róla egy férfi Budapesten – letartóztatta a rendőrség