szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatszáz négyzetméteren lángol Oroszország egyetlen repülőgéphordozója, a Kuznyecov admirális. Helyszíni jelentések szerint a füst miatt a tűzoltók nem férnek hozzá a tűzfészekhez.

A lángok javítási és karbantartás munkák során csaptak fel a felső fedélzeten, a The Moscow Times című lap beszámolója szerint. A híradások hat sérültről és egy eltűnt személyről szólnak, a hajóról sűrű fekete füst száll felfelé, s a tűzoltók nem férnek hozzá a tűz fészkéhez.

A Kuznyecov admirálist még a Szovjetunió létezésének az idején, 1985-ben állították hadrendbe. A repülőgéphordozót Murmanszkban javítják, miután a Kuznyecov admirális részt vett az orosz hadsereg szíriai hadműveleteiben is. A tervek szerint a hajó 2022-ben tért volna vissza a flottához, egyelőre nem tudni, hogy a tűzvész mennyire késlelteti a munkálatok befejezését.

A Kuznyecov admirális szíriai szereplése nem volt túl sikeres, két vadászgép is megsemmisült amiatt, hogy nem működtek megfelelően a hordozó repülőgépeket megfogó berendezései. A technikai hibák miatt a Kuznyecovon lévő gépeket áttelepítették a szíriai katonai támaszpontokra. A repülőgéphordozó szíriai bevetése során nagy feltűnést keltett azzal, hogy dízelmotorjaiból ugyancsak hatalmas füstfelhő szállt fel haladás közben.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németh András Tech

Amerikai anyahajót akartak meghekkelni a kínaiak

A Ronald Reagan amerikai repülőgép hordozó mozgásáról, illetve parancsnoki rendszerének részleteiről akartak megtudni részleteket azok a hackerek, akik közvetve megpróbáltak bejutni a hadihajó számítógépes rendszerébe – írta a Financial Times című brit üzleti napilap.

Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Több mint 800 lóerővel támad a Ferrari F8 Tributo

Tovább gyorsul a járvány Spanyolországban, több mint 84 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma a hétvégén

Tovább gyorsul a járvány Spanyolországban, több mint 84 ezerrel nőtt a fertőzöttek száma a hétvégén

Pataky Attilának és Mészáros Lőrincnek is jutott a Szerencsejáték millióiból

Pataky Attilának és Mészáros Lőrincnek is jutott a Szerencsejáték millióiból