szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Körbezárták a szerbiai köztelevízió belgrádi székházát az ellenzéki tüntetők, akik szerint az állami televízió és rádió már évek óta eltorzítja a valóságot, és nem tesz eleget tájékoztatási feladatainak.

A Szövetség Szerbiáért (SzzSz) nevű pártszövetség vezetője, Vuk Jeremics közölte, semmi dráma nem lesz, hacsak a hatalom nem küld a helyszínre provokátorokat. Jeremics elmondta, a blokád során senkit nem engednek be az épületbe, viszont a házból az jön ki, aki akar. A zárlat este nyolc óráig tart. A blokádban több száz ember vesz részt, a demonstráció békésen zajlik.

Alekszandras Vucsics szerb államfő – aki az ellenzék szerint elsősorban felelős az egyoldalú tájékoztatás miatt – bejelentette, a hatalom nem fog erőszakot alkalmazni. „Na piszkáljanak már. Szavatalom, hogy senkit sem ér fenyegetés. Az a néhány ember, aki elállja a bejáratokat, nem tud tenni semmit” – mondta az államfő.

A blokád része az SzzSZ által már egy éve folytatott tiltakozási hullámnak, a szerbiai ellenzékiek minden szombaton felvonulnak Belgrádban és több más szerbiai városban, hogy szabad választásokat, illetve sajtószabadságot követeljenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Alig van már pénzük a cirkuszoknak, még egy évet nem élnek túl

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt