szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Három támadó tüzet nyitott csütörtök este az orosz titkosszolgálat moszkvai székházában. Kettőjüket rögtön lelőtték, a harmadik az utcán tovább lövöldözött, de végül őt is leterítették.

Három ismeretlen elkövető tüzet nyitott csütörtök este Moszkva belvárosában, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) Lubjanka téri székházánál.

Több sajtóforrás tudni véli, hogy a támadók Kalasnyikov gépkarabélyból nyitottak tüzet.

A Twitteren közölt amatőr videókon több lövés is hallatszik.

Az orosz REN TV értesülése szerint három ember vett részt a lövöldözésben, akik később egy épületben elbarikádozták magukat. A helyszínt a rendőrök lezárták, és riasztották az FSZB különleges egységét, az Alfa kommandót.

A környéken kitört a pánik, több videókon is látható, ahogy hanyatt-homlok menekülnek az emberek. Az egyik videón több fegyverest is látni az utcán futva:

A támadás után az FSZB összes épületét karantén alá helyezték. A közösségi oldalakon terjedő videó szerint az FSZB épületéből többen kimenekültek, egyiküket hátba lőtték. Egy másik sérültet pedig hordágyon vittek el a mentők.

Az RT később így rekonstruálta a történteket:

- Moszkvai idő szerint 18:10-kor három ismeretlen behatolt az FSZB épületébe és tüzelni kezdett.

- A biztonsági őrség 2 támadótt azonnal lelőtt, a harmadik ki tudott futni az utcára, ahol folytatta a lövöldözést. Egy golyó egy szomszédos épület biztonsági őrét találta ki, ő a helyszínen meghalt.

- A támadó nagyjából 300 méterre jutott - közben tovább lövöldözött - , majd elbarikádozta magát egy lakóházban. Onnan tovább lőtt az őt üldöző rendőrökre és kommandósokra.

- A tettest 19:15-kor lelőtték.

A Kommerszant értesülése szerint a támadásban egy FSZB-s vesztette életét, hárman megsebesültek, egyikük életveszélyesen.

©

Az előzetes információk alapján a titkosszolgálat terrorcselekménynek minősítette a támadást.

(BBC, Meduza, REN, RT, MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Pion István a Pesti Hírlap új főszerkesztője, változások a 168 Óránál

Pion István a Pesti Hírlap új főszerkesztője, változások a 168 Óránál

Petíció indult az iskolák bezárásáért

Petíció indult az iskolák bezárásáért