szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mihail Misusztyint, a szövetségi adóhivatal vezetőjét jelölte kormányfőnek Vlagyimir Putyin orosz államfő.

A Kreml néhány órával az után nevezte meg Misusztyint, hogy lemondott a 2012 óta hivatalban lévő Dmitrij Medvegyev és az egész kormánya.

Medvegyev az államfő évértékelő beszéde után jelentette be a kabinet távozását. Szokásos év eleji tájékoztatóján Putyin egyebek mellett alkotmánymódosítást javasolt. A miniszterelnök jelezte: azért mondanak le, hogy a tervezett változtatások bevezetését lehetővé tegyék az elnök számára.

Beindult a nagy hatalmi játszma - ezért mondhatott le az orosz kormány

Váratlanul lemondott szerdán az orosz kormány, s Vlagyimir Putyin államfő azonnal elfogadta Dmitrij Medvegyev távozását. A Putyin hű szövetségesének számító politikus ügyvezetőként hivatalban marad a következő miniszterelnök hivatalba lépéséig. A lemondást nem sokkal azután jelentették be, hogy évértékelő beszédében Putyin alkotmánymódosításokat javasolt, s ezek értelmében nőne a kormányfő és a parlament jogköre, s szűkülne az államfőé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!