szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendkívüli állapotot hirdettek Izlandon azt követően, hogy két ember már a sziget területén fertőződött meg az új koronavírussal.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Izlandon jelenleg 43 beteget tartanak nyilván, a legutóbbi közléshez képest hattal nőtt a számok. Két fertőzött kivételével valamennyien Ausztriában vagy Olaszországban betegedtek meg, ott síeltek.

A betegek többsége az 50-60 éves korosztályból kerül ki, egyikük állapota sem súlyos. Izlandi közlések szerint egyelőre nem tiltják be a nyilvános rendezvényeket, ám a lépésre hamarosan sor kerülhet.

A hatóságok az egészségügyi dolgozókat már figyelmeztették, hogy kerüljék a nyilvános rendezvényeket.   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Késes támadás történt Frankfurtban

Késes támadás történt Frankfurtban

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

Autók is égtek a lezárásellenes holland tüntetéseken

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését