szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Második napja csökken az elhunyt koronavírus-fertőzöttek száma Olaszországban, szerdán 683 áldozatot jelentettek. A fertőzötteké már meghaladja a 80 ezret.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Egy nap alatt 6153 új koronavírus-fertőzést igazoltak Olaszországban, ami 8,3 százalékos emelkedést jelent – adta hírül az olasz polgári védelem. Ezzel a járvány kezdete óta 80 539 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2 kórokozót.

A fertőzés miatt kialakult betegségbe szerdáról csütörtökre 662 ember halt bele (+8,8 százalék), így a halálos áldozatok száma 8165-re emelkedett.

A betegségből 10 361 páciens gyógyult már fel, csak az elmúlt 24 órában 999.

Jelenleg 62 013 főt tartanak nyilván fertőzöttként, közülük 24 753-an szorulnak kórházi ápolásra. Intenzíven 3612 ember fekszik, 123-mal több, mint szerdán. 33 648 fő otthoni karanténban van.

Esetszám szerint ismét Lombariában volt a legnagyobb emelkedés – 2543 új fertőzöttet regisztráltak a tartományban –, arányaiban azonban Piemontéból jelentették a legtöbb új pozitív mintát (510 ember, +8,5 százalék).

A legsúlyosabban érintett tartomány még mindig Lombardia (34 889 fő), Emilia-Romagna (10 816 fő) és Veneto (6953 fő).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!