szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közölte a friss adatokat az olasz polgári védelmi hatóság.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Újra emelkedett azoknak azoknak a száma Olaszországban, akiket koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak: az elmúlt huszonnégy órában 3786 új esetet regisztráltak. Ez rosszabb adat az egy nappal korábbinál: akkor 2667 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2 kórokozó jelenlétét.

A csütörtöki közlés szerint

az elmúlt napon 525-en haltak bele a koronavírus okozta COVID-19 betegségbe, így a fertőzés a megjelenése óta összesen 22 170 életet követelt az országban.

Az előző napon 578 elhunytról érkezett hír.

A gyógyultak száma csütörtökre 2072-vel emelkedett, míg szerdán 962 emberről állapították meg, hogy felgyógyult a betegségből. Így már összesen 40 164-en jutottak túl a nehezén.

Jelenleg 106 607 fertőzöttet tartanak nyilván, akik közül 26 893-an vannak kórházban. Intenzív osztályon 2936 embert ápolnak – 143-mal kevesebbet, mint az előző napon. Otthoni karanténban viszont jóval többen (+2082), 76 778-an tartózkodnak.

A legfertőzöttebb régió továbbra is Lombardia, az ott élők közül az elmúlt napon 941-en kapták el a vírust, a számuk így 63 094-re emelkedett.

(Corriere.it)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Kiirtottuk a nagyobb állatokat – így fejlődhetett ki az emberi agy

Kiirtottuk a nagyobb állatokat – így fejlődhetett ki az emberi agy

Orbán Viktor találkozásai a koronavírussal

Orbán Viktor találkozásai a koronavírussal