szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Először csökkent száz alá az egy napon bekövetkezett halálesetek száma New Yorkban államban azóta, hogy az amerikai metropoliszban és a város térségében bevezették a szigorú karanténszabályokat.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Andrew Coumo kormányzó szerint a száznál kevesebb, 84 halott azt jelenti, hogy az állam jó úton jár. „Működik, amit kitaláltunk,” – mondta Coumo közel három hónappal az után, hogy New Yorkban március 1-jén regisztrálták az első Covid-19-betegségben szenvedő személyt.

Coumo közben bejelentette a szigor enyhítését, az állam területén már engedélyezte a tíz fősnél kisebb csoportosulásokat, de csak akkor, ha a jelenlévő emberek megtartják egymástól a biztonságos távolságot.

A járvány csúcspontján, április közepén egy nap alatt 799 ember halt meg a betegségben, hivatalos források szerint New York államban eddig 23.195 emberéletet követelt a kór. A hatóságok 359 ezer embert regisztráltak fertőzéssel, ez a szám az utóbbi 24 órában 1772-vel emelkedett.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!