Tetszett a cikk?

Andrzej Duda az újraválasztásáért kampányolt.

A június 28-ai lengyelországi elnökválasztásokon a kormányzó Jog és Igazság párt jelöltje, Andrzej Duda az újabb győzelemért száll harcba. Ennek érdekében erősen homofób kampánybeszédet tartott, és az LMBT-jogokért folytatott küzdelmet ideológiának nevezte, amely szerinte a kommunizmusnál is pusztítóbb.

A lengyel elnök azt mondta, a szülei generációja nem azért harcolt negyven éven át a kommunista ideológia ellen, hogy most egy új, még nagyobb rombolásra képes ideológia jelenjen meg.

A melegjogok terén Lengyelország a legrosszabbul teljesítő ország au Európai Unióban.

Az Andrzej Dudát támogató Jog és Igazaságosság párt konzervatív, nacionalista programmal szerzett többséget a parlamentben, többek között a hagyományos családi értékek támogatásával és a melegházasság ellenzésével.

A közvélemény-kutatások szerint Duda a legnagyobb esélyese a június 28-ai elnökválasztásnak. A jelenlegi elnök fő választási riválisa Rafal Trzaskowski varsói főpolgámester lesz, aki a hagyományos családmodell ellen foglal állást, egyértelműen liberális gondolkodású. Az ellenzéki Polgári Platform jelöltje főpolgármesterként például az LMBTQ közösséget érintően is több intézkedést hozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
BKIK: Ez az utolsó esély a kata megmentésére

BKIK: Ez az utolsó esély a kata megmentésére

Izlandon törölték a járvány miatt a focibajnokság hátralévő meccseit

Izlandon törölték a járvány miatt a focibajnokság hátralévő meccseit

Szembeszállt a NER-rel az ellenzék Egerben, leváltják a színházigazgatót

Szembeszállt a NER-rel az ellenzék Egerben, leváltják a színházigazgatót