szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Spanyolország lekerül a karanténszabályok alól mentesülő országok listájáról a koronavírusos fertőzések utóbbi napokban tapasztalt megnövekedése miatt.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Nagy-Britannia 14 napos karantént rendelt el a Spanyolországból érkezők számára. Az intézkedés helyi idő szerint szombat éjfélkor lépett hatályba.

Az intézkedés nagy csapást jelent a spanyol idegenforgalmi ágazatra, valamint a légiközlekedési vállalatokra és utazási irodákra, amelyek szeretnének ismét jelentősebb forgalmat elérni a korábbi korlátozások enyhítése után.

Spanyolország több európai államban is kikerült a járvány szempontjából biztonságosnak számító országok közül. Legutóbb, pénteken Norvégia hozott hasonló döntést, de szombat nulla órától elrendelt karantén ott csak tíznapos. Franciaország Katalónia elkerülését javasolta állampolgárainak.

Nagy-Britanniából tavaly több mint 18 millió turista érkezett Spanyolországba, ahol az idegenforgalom bevételei a GDP 12 százalékát teszik ki. Nagy-Britanniát sújtotta leginkább Európában a koronavírus okozta járvány több mint 328 ezer esettel és 45 600 halálos áldozattal.

A spanyol kormány azt nyilatkozta, hogy az ország biztonságos, a járvány gócpontjait elszigetelték és ellenőrzés alatt tartják. A külügyminisztérium szóvivője ugyanakkor kijelentette, hogy tiszteletben tartják az Egyesült Királyság döntését, és kapcsolatban állnak az ottani hatóságokkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világlapok nem eresztik a magyar sajtószabadság ügyét

A világlapok nem eresztik a magyar sajtószabadság ügyét

11 millió éves madár csontjait ásták ki Németországban

11 millió éves madár csontjait ásták ki Németországban

A magyarok fele kevesebb gyümölcsöt eszik, mert nem tudja megfizetni

A magyarok fele kevesebb gyümölcsöt eszik, mert nem tudja megfizetni