szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A titkosszolgálat lépett akcióba a Fehér Ház mellett. Egy férfi őrizetbe került, egyet kórházba vittek. Az elnököt mondat közepén vitték ki a sajtóteremből, de pár perc múlva visszatért.

Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, miközben odaben épp sajtótájékoztatót tartott Donald Trump amerikai elnök. Az elnököt a mondat közepén vitték ki a teremből, de pár perc múlva visszatért.

“Lövöldözés volt a Fehér Ház mellett, de úgy tűnik, minden rendben van. Szeretném megköszönni a titkosszolgálatnak a mindig gyors és hatékony közbelépését” - mondta Trump, amikor visszatért a terembe.

A titkosszolgálat később a Twitterén közölte, hogy a lövések a Pennsylvania Avenue és a 17. utca kereszteződésében dördültek. Az ügyben még zajlik a vizsgálat, de a Fehér Ház területét nem érintette az incidens. Egy férfit kórházba vittek - közölték még. A CNN úgy tudja, hogy nem volt nála fegyver. Egy másik férfit ugyanakkor - aki lövöldözött - őrizetbe vettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Trump kétséges rendeletekkel próbálja élénkíteni a gazdaságot

Donald Trump elnöki rendeletekkel próbálja talpra állítani a koronavírus-járvány által megtépázott amerikai gazdaságot, miután a kongresszussal folytatott párbeszéd félbeszakadt. A rendeletek hatása kétséges, az elnök gazdaságpolitikai jogköre erősen korlátozott, így intézkedéseit minden bizonnyal jogi úton fogják megtámadni.

Kijev kemény válaszlépéseket ígér Magyarország ellen

Kijev kemény válaszlépéseket ígér Magyarország ellen

Szinte még el sem kezdődött, már véget is ért a tűzszünet Hegyi-Karabahban

Szinte még el sem kezdődött, már véget is ért a tűzszünet Hegyi-Karabahban

Trump kabinetfőnöke beismerte, nem is akarják ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt

Trump kabinetfőnöke beismerte, nem is akarják ellenőrzés alatt tartani a koronavírus-járványt